Red Alert 2

Bulgaria

Основни Тактики

Разузнаване (scouting) - с разполагането на казармата(Barracks) трябва веднага да почнете да "разузнаете", което основвно означава да разкривате картата. За да постигнете това, ви трябват и такива единици, а това специфично е кучето (Attack Dog).Аз предлагам да построите повече от едно куче (2/3 - макс. 4). Когато са готови пратете ги към всички места където предполагате, че може да бъде опонента, ако сте сигурни къде е, може да построите най-много 2 кучете за да имате добър изглед на базата му. Веднъж разкрит, опонента е по-лесна плячка за вас и вашите танкове.

Анти-разузнаване - След като сте разузнали противника, добре е да можете и да се защитите от това, той да ви види. Поставете малко защити на възможните входове към базата Ви, така че опонентът да няма достъп до нея и да не може да ви разкрие. Добри Анти-разузнавачи са както самите кучета, така и 3/4 GI войника или 1/2 картченици

Пренареждане на танковете - Резултатът от битките с танковете, било то големи или малки зависи до голяма част от това как ще подредите самите танкове, кои ще пуснете първи и кои трябва да останат по-назад. Голяма полза има ако държите танковете си в група, така ударната сила е по-голяма, докато ако са във линия бъдете сигурни, че ще умрат бързо. Трябва да пренаредите танковете си така, че когато врагът напада, да го ударите с максимална сила и да получите минимален удар. Има и една хитринка в битката с танковете, ако сте сигурни, че кара неговата войска да атакува един отделен танк, кликайки на него, може да го поместите по-назад, така ще разсеете войската му и вашата войска ще има време да убие противниковата. Друго нещо, което е от голяма полза е да държите танковете си близо до защитни установки, но пред тях, когато ви атакуват и далеч от защитни установки, когато атакувате. Запомнете ! Добре е да вземете IFV (подвижна противовъздушка) и да сложите в нея инжинер, така IFV се превръща в Repair IFV и може да го движите заедно с армията си, за да я поправя :)

Mirage Tanks - Танковете дървета. Построявайки танкове дървета, дори и само няколко вие имате голямо предимство: 1- може да ги поставите в гора, ако опонентът не ги е видял и не знае, че притежавате такива, може да ги поставите близо до ресурси, за да убие противниковите събирачи (Ore MIner). 2- може да ги използвате срещу други силни танкове, като апокалипсис или ударния танк на Германците. 3- може да ги комбинирате със собствената си войска, за да удържите противниковата войска, ако е по-голяма. Поставете няколко танкове дървета със средно разстояние един от друг и между тях поставете останалата си войска, но помнете, тя трябва да е по-назад от Mirage tanks, така когато опонентът нападне танковете дървета, вие може да му отвърнете на удара, докато е заплеснат :)

Обезвреждане на танкове дървета - Има няколко лесни начина. Първо,ако сте с Allieds и ако опонентът няма IFV около тях, съвсем лесно може да ги нападнете със Rocketeers или летящите войници.Второ, ако имате самолети, атакувайте го с тях. Забележка !!!
За да атакувате вражески танкове дървета, трябва да сте почти сигурне къде е тяхното местонахождение и с каквото и да ги атакувате, първо натискайте Ctrl, защото танковете в играта не са направени да атакуват дървета !!!

Хълмове - Тази тактика е доста ефективна в битките с танкове и войници !!! Може да използвате скалистите хлъмове, забележете САМО скалистите, за да имате предимство във битките. Когато пътят на врага минава под скалисти планини, може да поставите всякакви бойни единици отгоре, за да го атакуват, а той не може да ви отвърне. Вижте, работата е там, че който е отгоре на хълма може да атакува другия, а обратното, който е отдолу, не може да стреля нагоре. Това е доста ефективен начин да унищожите вражеската войска с минимални загуби.

Разтягане на базата - Има няколко предимства в максимално разделеченото строене на сградите: 1 супероръжие (Атомна бомба или Буря) не може да унищожи голяма част от сградите ви, имате достъп до повече ресурси и усложнявате унищожаването й от противника

Engineer protection - Старайте се винаги да имате някаква защитна установка на вторичния си таб за строене, готова за поставяне, в случай, че някой се опита да ви превземе с инжинер или просто нямате защита в базата си, така получавате малко предимство, защото опонентът не е включил в плановете си, да се защитите толков бързо.

Използване на примамка - Примамката ви дава голямо предисмтво в битките с танкове, така дори войската ви да е по-малка имате шанс да спечелите (Пример: Ако имате 4 Grizzly (Allied) Tanks, а опонента 4 Rhino (Soviet) Tanks е ясно, че ще ви победи в директна битка, но ако пуснете за примамка 2/3/4 кучета пред неговите танкове и докато той атакува по тях, вие може да атакувате по неговите, така ще унищожите неговата войска а вашата ще е с минимални загуби) Примамката може да се използва не само за наземни, но и за въздушни единици (Атака с летящи войници)

"Пасене" - С наблюдаването на събирачите, така нареченото "пасене" може да получите спешно парите, които ви трябват или просто да си осигорите по-голям добив.Например ако видите пол-пълен събирач, а парите ви трябват спешно, може да му наредите да се върне в рафинерията и да изсипе.Добре ще е ако имате повече от 4 събирача, да имате и втора рафинерия, за да не се бутат и да чакат да изсипат. Ако близо до базата ви има и двата вида ресурси, бъдете сигурни, че сте задали на събирачите да "пасат" от диямантите, за да може да се развиете по-бърже :)

Шпиониране на противника - честно предимство. Със шпионирането на противника вие получавате доста предисмтва:

1. - Може да спрете работата на радара му, ако правите нещо което той не трябва да вижда или ако искате просто да го заплеснете. Просто пратете шпионин в радара му.

2. - Ако опонентът има много защита, която използва ток, може да изпратите шпионин в електроцентралата, което ще спре токът му за известно време и ще имате възможност за по-ефективна атака

3. - Ветерански способности - Може да изпратите шпиноин в Казармата или във Военната Фабрика (war factory), така единиците Ви ще имат способноста да излизат на 1-ви левъл.

"Преса" - С тази тактика може да победите противника, ако той има много защита, но е само на едно място. Разделете войската си в три или повече групи и го нападнете от всички страни, след като унищожите 1/2 сгради с всяка група се оттдеглете и нападнете от други места

Бърза победа (Продаване на MCV) - (Тази тактика се използва най-добре в multiplayer и когато началните единици са 0) Когато разпънете базата си, гледайте възможно най-бързо да се сдобиете със фабрика и да почнете производство на танкове, след като Ви свършат парите продайте базата си (MCV) така ще получите още 1500$ за да направите още няколко танка. Станат ли готови, нападнете противника.

Desolator Ready - Тази тактика е възможна само ако играете със расата на Desolator-ите. При първа възможност постройте 5 Desolators, номерирайте ги и изкарайте 1 FlakTrak, качете Дезолаторите в камиончето и го закарайте при вражеската войска, след като бъде унищожено камиончето, бързо натиснете номера на Desolator-ите и натиснете D, така ще успеете да унищожите голяма част от армията на противника