Red Alert 2

Bulgaria

Allieds

История  

Всичко е добре в земята на свободата. С решителната победа над съветския съюз и смъртта на Сталин, Америка може да си върне вкусните плодове на свободата: Ябълков пай и бейзбол. Вечният страх, от война, на американските разузнавателни сили сложи на пост в СССР кукленият диктатор Генерал Романов, глава на Световният Социялистически Мир(ССМ). Американските Защитни служби обмисля гражданската войната която наскоро започна в Мексико (от дълго време комунистските разногласия са създавали проблеми там) и счели ходът на Романов, да приближи войските си и да арестува неарестуваните, и да установи мир в държавата-членка на ССМ, за рутинен.
Но странни неща започнаха да се случват, целящи да разсеят самонадеяната Америка. Скоро предупредителната система на САЩ изключва. Утановявайки проблемът, Пентагонът не очаква, че Романов може да бъде нарушителя докато не започват да пристигат пристигат доклади. Докладите са за Руски отряди прекрачващи границите на Тексас и Калифорния и поставящи мистериозни високо охранявани сигнални станций. Цивилните доклади казват за дискомфорт у гражданите, болки във всички мускули, главоболия, а тези които са най-близо до сигналите се превърщали направо във зомбита. Има дори доклади за американски цивилни граждани, които взимат оръжие и се бият заедно със съветските войски, подчинявайки се на Майка Русия.

След някои обсъждания и дебати президента обяви война срещу Руската армия в Мексико. Пентагонът предлага решение съдържащо ядрено уръжие за да унищожи централната база. Червеният телефон звънна във военната стая. Министъра на войната издаде крайната заповед. Бутонът беше натиснат, но нищо не се случи.

Американските ядрени бомби останали неизползваеми в техните силози.Централният защитен компютър на Пентагонът е мъртъв. За сега, разузнавателните сили потвърждават най-лошото:  Романов предприема атака срещу САЩ използвайки най-лошото възможно оръжие. Физически-контролирани цивилни отряди, чийто мозъци са толкова смъртоностни, колкото AK-47. По-нататъчни доклади казват невъзможното: гигантски мозъчно-контролирани октоподи нападат флотата на САЩ при калифорнийският залив. Зомби-подобни крави, обвързани с високотехнологични експлозиви атакуват масово в Военновъздушната база на Аламо в Тексас.
Напредвайки със своята Пехота и Военновъздушна сила - както и със някои технологични собствени чудеса, Америка се подготвя за война, която ще реши съдбата на страната: Звезди и Лентички завинаги или Чукът и Сърпът летящи над Американската почва
?

Характери на алиансите 
Лейтенант Ева - Дори в театъра на войната лейтенант Ева "сухото утроумие" е непогрешима. Но нека нейното хладнокръвие не ви разсейва. Все по-лоялната Ева е съюзнически офицер и е майката на Американскяит отбор.Знанията й за съветските тактики и технологий усведомяват командирите за "какво, къде и как" на Руската инвазия. Като част от официялният протокол тя ще Ви предоставя информация за бойното поле и разузнаването. Тя ще ви дава и морална подкрепа, но не очаквайте от нея да раздава прегръдки

 Таня - нейното цинично поведение и безцеремонно отношение е придобила от годините обучение в веономорските сили на САЩ. Таня показва сила и решителност не само в клипчетата и казармата, но и на бойното поле. Тя е специялната единица на алиянсите. С тяло, кораво като твърда черупка, тя няма слабо място. Презвемете няколко съветски сгради и може да чуете добра дума от нейната уста. Ако искате от нея безусловна любов, вземете й кученце.

Президент Dugan - Командире, ще ти представим президента на Съединените Американски Щати, а не глупав лидер, който знае , че доброто хапе а телевизията ще го очарова само за сега. Всъщност, той е възмотен от съветската атака и с прибързната си реакция възмутява пресата - той е асът на алиансите.

 

  Генерал Carville - разбира се, той е весел и най-земният-тип в мирно време. Но когато СССР е на входа на вратата му, той става разгневен, като че ли има нещо в задника. Тексасецът е най-високо кфалифицираният Американски войник, заслужено. Неговите познания за бойното поле са придобити от живота му там. Но дори в това размирно време, генералът успява да държи хумора на линия :).

 

 

 

 

 

     

 

Soviets - СССР

История СССР е победен. Сталин е мъртъв, и отечеството на Русия сяда сега в сдържано мълчание, лишено от слава. Генерал Романов, текущ водач на руснаците, е бил забелязан от американски разузнавания като съвършеният марионетен диктатор, обикновена пешка, към американските интереси. 

Или поне така изглежда.

В пресата, той е изобразен като съвършения политик, донасяйки любовта към неговите хора и отношението на запада като водач на новият световен социалистически съюз, безвредна организация, която дава финансова помощ на развиващи се страни. Американското приятелско световно социалистическо семейство за съюз включва ключови латиноамерикански страни, както и Мексико.Но пожар изгаря отвътре генерал Романов: жажда за отмъщение, насилие, при поглед наd неговото отечество смачкано от империя на западащият запад. Той не може да забрави войната; тя е жигосала на неговите детски спомени - въздушните удари, пехотата крачеща през снежните улици, фабриките, избухвайки в портокалови цветове на страшен пламък. Спомените не ще умрат, нито омразата. Той порасна като, потомък на старата царска аристокрация, и мислеше за нищо друго, освен отмъщение. От години той обмисляше възраждането на велиакта съветска суперсила. Отчасти цар, отчасти комунист, изцяло побъркан, Романов изготвя тайни планове да атакува веднъж и завинаги Съединените Американски Щати.

Неговият свят, на който социалистическият съюз е, всъщност, марионетна организация, която покрива по-злокобен разчет: развитието на глобална мрежа на комунистически съюзници, които са задружни по тяхната кауза, да накарат Америка да коленичи. Допълнително до мрежата, той има и добре развита технология. Романов тайно създава армия тренирана в изкуството на манипулацията . Базирайки се на технология, която е изследвана, от режима на Сталин, Романов е усъвършенствал изкуството на психично засилената война. Неговите войски се бият на негова страна по свое собствено желание.Но задвижвани от физически сензори, техните мозъци са най-ужасното оръжие.

Когато гражданската война избухва в Мексико, армията на Романов се нанася за да защити интересите на WSA, както се очаква. Но това е измама, ходът на Романов има за цел установи неговата армия от психично подобрени военни машини. Елиминирайки Американската система за ранно-предупреждение за опасностии държавният арсенал от ядрени глави, използвайки контрол въхру ума на хората, Романов организира бързо американско нашествие. Ключови градове падат час след час, веднага след като психичната нападателна сила на Романов се установява. Неговите ум-контролиращи машини се установяват все по-навътре във държавата.
Романов не иска да унищожи Америка, не, той иска да я превземе изцяло, цялата икономика, инфраструктура и ресурси. Той иска Америак да си плати за победата над старият СССР, като стане първата и най-голяма колония на възроденият СССР.

 

 

Лейтенант Зофия - Съветският служител по комуникации е жена и е дясната ръка на Романов, както и съветник за насока на движенията в полесражението. Нейнаото странично държане крие безсмъртна вярност с комунистическата машина, която оцелява по нейния хладен, професионален, методичен начин на представяне на нашествието на съединените щати.


Генерал Романов - Още грижейки се за неговите рани от падането на оригиналния ссср, вманияченият Романов се е зареклъл, да накара Америка да си плати за историческите си престъпления срещу Майка Русия Неговата харизма е измамна, неговите тактики са непочитни, и неговия план за победа над САЩ са водени единствено от мегаломания,. Накъдето и да погледне, той вижда червено

Юри - Биологичните подобрения на неговата мозъчна кора са дали на Юри, съветския научен съветник и командир на Физическия Корпус, голяма психическа сила- той може да изкривява лъжици, по-бързо от колкото можете да мислите. Но той предпочита вместо това да нарушава чуждите умствени способности, използвайки неговите умствени сили,за да поддържа враговете си на линия. Както и да е, невронните подобрения са направили Юри много повече от леко неуравновесен. Той е също толкова изпълнен с мъст, както и Романов, но 10 пъти по-способен и яростен.

Генерал Владимир -За щастие на  Владимир, съветското нашествие не изисква цялостният край на Америка. Владимир е избран за главнонасочващият съветското нашествие по земя и вода. Той е леко нестабилен психически, прекалява с нервите и прибързаните му действия може да доведат до критически грешки. Но като всичко е, може би, най-добрият генерал на Съветският Съюз. Не случайно е избран за водещ на атаката .